Vocabulary

Phrases

Grammar

Tamil Body Parts

This is a list of body parts in Tamil. This can enable you describe parts of the human body with ease. We focused on the main used ones.

Mouth: வாய்
vāy
Nose: மூக்கு
mūkku
Tongue: நாக்கு
nākku
Teeth: பற்கள்
paṟkaḷ
Ear: காது
kātu
Eye: கண்
kaṇ
Face: முகம்
mukam
Head: தலை
talai
Neck: கழுத்து
kaḻuttu
Arm: கை
kai
Shoulder: தோள்
tōḷ
Chest: மார்பு
mārpu
Back: முதுகு
mutuku
Fingers: விரல்கள்
viralkaḷ
Feet: பாதங்கள்
pātaṅkaḷ
Hair: முடி
muṭi
Hand: கை
kai
Heart: இதயம்
itayam
Leg: கால்
kāl
Stomach: வயிறு
vayiṟu

These samples show how body parts are used in Tamil. You will learn how to use nouns (parts of the body) with adjectives and prepositions (such as the preposition "with").

She has beautiful eyes: அவளுக்கு அழகான கண்கள் உள்ளது
avaḷukku aḻakāṉa kaṇkaḷ uḷḷatu
You hear with your ears: உங்களுடைய காதுகளால் நீங்கள் கேட்கிறீர்கள்
uṅkaḷuṭaiya kātukaḷāl nīṅkaḷ kēṭkiṟīrkaḷ
We see with our eyes: எங்களுடைய கண்களால் நாங்கள் பார்க்கிறோம்
eṅkaḷuṭaiya kaṇkaḷāl nāṅkaḷ pārkkiṟōm
I smell with my nose: என்னுடைய மூக்கால் நான் நுகர்கிறேன்
eṉṉuṭaiya mūkkāl nāṉ nukarkiṟēṉ
He feels with his hand: அவனுடைய கையால் அவன் உணருகிறான்
avaṉuṭaiya kaiyāl avaṉ uṇarukiṟāṉ
She tastes with her tongue: அவளுடைய நாக்கால் அவள் சுவைக்கிறாள்
avaḷuṭaiya nākkāl avaḷ cuvaikkiṟāḷ

After the body parts lesson in Tamil, which we hope you enjoyed; now we move the next topic by clicking the "Next" button. You can also choose your own topic from the menu above.

Tamil FamilyPrevious lesson:

Tamil Family

Next lesson:

Tamil Time

Tamil Time